Java Indonesie

Op het eiland Java begint voor menig vakantieganger zijn of haar backpack vakantie of rondreis door Indonesie. De meeste reizigers arriveren per vliegtuig in de hoofdstad Jakarta om bezienswaardigheden op Java te ontdekken. Meestal wordt via Bandung en Bogor met de trein naar de culturele hoofdstad Yogyakarta gereisd om de Borobudur, de Pramadan tempel en de Merapi vulkaan te bezoeken. Daarna wordt de Bromo vulkaan bij Malang bezocht om vervolgens vanaf Surabaya naar Bali of overige eilanden zoals Sumatra en Lombok af te reizen. Bekijk alle Java opties hieronder.

Java algemene informatie en bezienswaardigheden

Java is niet het grootste maar wel het belangrijkste eiland van Indonesie. Op Java vind je de hoofdstad Jakarta en het eiland heeft ongeveer 65 procent van de totale bevolking in Indonesie. Daarnaast heeft het voor toeristen een aantal schitterende bezienswaardigheden die tijdens een bezoek aan Java niet gemist mogen worden zoals het zevende wereldwonder de Borobudur, de tuinen van Bogor en de Bromo vulkaan.
Meer algemene informatie over Java
Meer over bezienswaardigheden op Java

West-Java

West Java strekt zich uit van de westkust tot aan de stad Cirebon. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het natuurreservaat Ujung Kulon, de haven Sunda Kelapa in Jakarta, de Puncakpas, de grote theeplantages, de berg Tangkuban Perahu met warme geisers, de schitterende kustlijn in het zuiden en de hooggelegen stad Bandung met zijn historische monumenten.

Midden Java

Yogyakarta is een zeer aantrekkelijke stad en net als het naburige Solo, een centrum van Javaanse cultuur. Hier kunt u een bezoek brengen aan een authentieke batikkerij, een traditionele zilversmid, een Ramayana dansvoorstelling of een optreden van een gamelan-orkest.
Yogyakarta is erg populair onder backpackers en andere reizigers. Er zijn leuke kroegen, bars, restaurantjes en goedkope hotels en guesthouses te vinden. Verder is deze levendige stad erg interessant vanwege de diverse bezienswaardigheden zoals de Kraton van Yogya, het waterpaleis, de levendige winkelstraat Malioboro en het Sonobodoyo museum.
Yoyakarta is de uitvalsbasis voor de grote, wereldberoemde cultuurmonumenten Borobudur en Prambanan.

Oost Java

Oost-Java is een relatief vlak gebied, met uitgestrekte rijstvelden. Surabaya is de provinciehoofdstad. Een nachtelijke tocht naar de 2392 meter hoge Gunung Bromo in het Tenger-gebergte bij de stad Malang is een onvergetelijke ervaring. De zonsopkomst die je hier kunt zien is een van de allermooiste ter wereld. Verder naar het oosten ligt temidden van koffieplantages het sfeervolle plaatsje Kalibaru. Vanuit het nabijgelegen Ketapang kun je de oversteek naar Bali maken.

Wil je vliegen naar Java en heb je nog een vliegticket nodig? Ga dan naar: Goedkope vliegtickets Indonesie en vul de bestemming in. Jakarta, Yogyakarta of Surabaya.