Lombok

Lombok Indonesie

Lombok is nog redelijk onbekend onder vakantiegangers. Maar qua toerisme is dit eiland aan het opkomen. De reizigers die Lombok aandoen reizen vanuit Bali naar Lombok met de boot om dit pure eiland aan te doen. Alles is hier nog rustig en onbedorven. Je kunt hier nog in alle rust genieten van zon en zee aan de maagdelijke stranden van Senggigi Beach of Kuta beach(niet te verwarren met de Kuta beach van Bali). Het is goed toeven aan Senggigi Beach waar voldoende accommodaties, restaurantjes en winkeltjes zijn. Kuta beach is rustiger en heeft minder accommodaties. Ideaal voor mensen die rustig willen genieten. Naast watersport mogelijkheden zoals snorkelen en duiken zijn er op Lombok ook diverse excursies mogelijk waarin u bijvoorbeeld de Sasacultuur leert kennen. Lombok is ook ideaal om te combineren met een strandvakantie op Bali, de Gili eilanden of bijvoorbeeld een combinatie met een bezoek aan het prachtige onbedorven Sunda eilanden ook wel Nusa Tenggara genaamd.

Lombok – de nieuwe ontdekking

De hoofdstad is van Lombok heet Mataram. In het stadje Cakranagara ligt een zeer fraaie dierentuin rond een vijver, de Taman Mayura. Niet ver hiervandaan ligt een sterk Balisch aandoende tempel. Zo ook in Lingsar. Bij het dorpje Narmada ligt een zomerpaleis van een Balische koning. Vanuit het plaatsje Surandi op de helling van de vulkaan Gunung Rinjani (3.726 meter) heb je een mooi uitzicht op een deel van het eiland. Het is er aangenaam koel. Sengkol is een plaatsje in het zuiden, waar de oorspronkelijke bewoners, de Sasaks, nog in adat-kledij lopen. (Ongeveer 90% van de ruim 2 miljoen inwoners zijn Sasaks, die het Islam-geloof aanhangen. De rest is Bali-Hindu.)

Ten zuiden van Sengkol ligt Kuta, net als het Balische Kuta met een fraai strand. Het dorp leeft van de visserij. Het is er uitbundig groen. De kustplaats Senggigi in het noordwesten heeft ook een prachtig strand, en men kan er fantastisch snorkelen en duiken. Bij Batu Bolong, niet ver van Senggigi, ligt een rots met een inham en een tempel bovenop die rots. Van daaruit heeft men bij zonsondergang en heldere hemel een zeer romantisch uitzicht op de Gunung Agung van Bali.

Zoek je een hotel of guesthouse op Lombok? Ga dan naar Hotels Lombok en kies het hotel of guesthouse wat binnen je budget ligt en waar je graag zou willen verblijven.