Bezienswaardigheden Indonesie

Indonesie heeft vele eilanden dus vele bezienswaardigheden. Het is dan ook te veel om allemaal op deze bezienswaardigheden pagina te benoemen. Daarom tonen wij de belangrijkste hoogtepunten per eiland in een notendop en kun je op de bezienswaardigheden pagina van het eiland zelf meer over deze hoogtepunten vinden. Dit ter voorbereiding op je reis of om te bepalen wat je persee wilt zien tijdens een vakantie. Dan kun je de mooiste reis zelf samenstellen of de juiste rondreis kiezen op deze Indonesie website.

Bezienswaardigheden Java

Borobudur tempel. De culturele hoofdstad Yogyakarta. De Bromo vulkaan. De tuinen van Bogor. Het Prambanan tempelcomplex.
Ga naar: Bezienswaardigheden Java

Bezienswaardigheden Bali

Ga naar: Bezienswaardigheden Bali

Bezienswaardigheden Sumatra

Ga naar: Bezienswaardigheden Sumatra

Bezienswaardigheden Sulawesi

Bada vallei. Torajaland. Meer van Tondano. Bira
Ga naar: Bezienswaardigheden Sulawesi

Borobudur tempel
De top attractie van Java en van Indonesië is het Borobudur tempelcomplex. Deze prachtige tempel ligt op Midden-Java vlakbij de stad Yogyakarta. Voor iedereen die Java aandoet en dat doet 80 procent van de Indonesie backpackers en rondreizigers een niet te missen onderdeel van je vakantie. Het mooiste is om tijdens zonsopkomst de tempel te bezoeken. De eerste zonnestralen leggen een gouden deken over deze waanzinnige, in een mandala vorm gebouwde, tempel. De Borobudur is opgebouwd als een stoepa met negen plateaus. Symbolisch is dit de weg weer die een boeddhist moet afleggen om in het hiernamaals (Nirwana) te komen. 72 kleine in bel vormige stoepa’s staan op het bovenste plateau, waarvan een aantal met een mediterende Boeddha binnenin. Als je deze aanraakt, krijg je geluk en voorspoed. Niet alleen de tempel is prachtig. Ook het uitzicht vanaf het hoogste plateau is waanzinnig.