Indonesie heeft vele eilanden dus vele bezienswaardigheden. Het is dan ook te veel om allemaal op deze bezienswaardigheden pagina te benoemen. Daarom beschrijven wij de twee belangrijkste hoogtepunten per eiland. Wil je meer bezienswaardigheden per Indonesisch eiland zien, klik dan het eiland aan waart je meer van wilt weten. Per eiland staan alle topattracties beschreven.

Hoogtepunten Java
Borobudur tempel
De top attractie van Java en van Indonesië is het Borobudur tempelcomplex. Deze prachtige tempel ligt op Midden-Java vlakbij de stad Yogyakarta. Voor iedereen die Java aandoet en dat doet 80 procent van de Indonesie backpackers en rondreizigers een niet te missen onderdeel van je vakantie. Het mooiste is om tijdens zonsopkomst de tempel te bezoeken. De eerste zonnestralen leggen een gouden deken over deze waanzinnige, in een mandala vorm gebouwde, tempel. De Borobudur is opgebouwd als een stoepa met negen plateaus. Symbolisch is dit de weg weer die een boeddhist moet afleggen om in het hiernamaals (Nirwana) te komen. 72 kleine in bel vormige stoepa’s staan op het bovenste plateau, waarvan een aantal met een mediterende Boeddha binnenin. Als je deze aanraakt, krijg je geluk en voorspoed. Niet alleen de tempel is prachtig. Ook het uitzicht vanaf het hoogste plateau is waanzinnig.

Pramadam tempelcomplex
Het Prambanan tempelcomplex is de grootste hindoetempel in Indonesië en ligt niet eens zo ver bij de Borobudur vandaan. Vanuit Yogyakarta kun je dan ook diverse trips boeken die de Pramadam en de Borobudur in één tour hebben. Zo sla je twee vliegen in één klap want ondanks dat deze tempel minder bekend is dan de wereldberoemde Borobudur is deze nog veel mooier. Het complex ligt 20 kilometer ten oosten van Yogyakarta. De verwandschap met het Angor What tempelcomplex in Cambodja is duidelijk te zien. Schitterend gevormde torens en een prachtig terrein laten een rijk verleden zien. Helaas zijn er veel torens verwoest door aardbevingen uit het verleden(De laatste in 2006), maar de over gebleven torens zijn indrukwekkend. Overige topattracties op Java zijn o.a. de Bromo vulkaan, de tuinen van Bodor, Bandung en nog veel meer. Meer bezienswaardigheden Java kun je vinden op: Meer bezienswaardigheden Java