Er staan meer dan 20.000 tempels op het hindoeïstische Bali. Niet voor niets wordt het eiland ook wel ‘Island of the Gods’ genoemd.

Bali (ook wel ’the last paradise on earth’ genoemd) is één van de populairste vakantie-eilanden van Indonesië. Bekend om haar uitgestrekte rijstvelden, witte stranden en mystieke cultuur is het een fascinerend eiland om te verkennen. Bali telt iets meer dan 3,2 miljoen inwoners waarvan het merendeel aanhanger is van het hindoeïsme.

Bali biedt voor iedere reiziger wat wils. In Ubud, de culturele hoofdstad gelegen tussen de rijstvelden, vind je de Puri Saren Agung tempel waar, in een betoverende setting, dagelijks traditionele dansen worden opgevoerd. Kuta en Legian zijn twee kustplaatsen op het eiland waar zich veel toeristen bevinden en waar je ook de meeste uitgaansgelegenheden zult vinden.

Naast culturele hoogtepunten en feesten biedt een reis naar Bali ook veel mogelijkheden voor ontspanning en watersport. Zo kan je relaxen bij één van de vele wellness-resorts of genieten van het strand, de golven en een stoomcursus surfen in het voormalig vissersdorp Kuta. Bali staat bekend als één van de beste surfgebieden ter wereld. Door de ligging zijn er bijna altijd goede golven. Uluwatu, een klein dorp gebouwd tegen een enorme rotswand, heeft misschien wel het mooiste uitzicht van alle surfplekken. De sfeer is hier erg ontspannen en er lopen bijna alleen maar surfers.

Top 3 activiteiten in Bali

Bali tubing

Met een gids ga je naar de beschutte valei in het noorden van Payangan. Hier wacht er een tube (rubber band) om vervolgens de rivier de Siap af te gaan. Terwijl je relaxed in je tube zie je onderweg apen en exotische vogelsoorten.

Duiken voor de kust van Amed

Je kunt kiezen om te duiken in Amed of op het ietwat ruigere Penida eiland. Hier kun je naast het prachtige koraal ook haaien en manta’s bekijken.

Fietstour in Ubud langs de rijstvelden en koffiehuizen

Het authentieke dorpje Ubud is het culturele centrum van Bali. Het is adembenemend om door de omgeving van het dorpje te fietsen tussen de tempels en de prachtige rijstvelden.