Veel reizigers laten de De Molukken links liggen. En dat is jammer want De Molukken zijn indrukwekkend. Schitterende eilanden met prachtige parelwitte stranden en koraalriffen. Dit is het paradijs voor duikers en snorkelaars. Ambon is het meest bekende eiland van De Molukken.

Ambon stad
Ambon stad is de hoofdstad van Ambon. In de stad zelf zijn zelf geen interessante bezienswaardigheden te zien. Je komt aan in De Mardika bemo terminal. Gewoon lekker doorreizen naar andere plaatjes op het eiland. Als je hier toch blijft. Bezoek dan het dorpje Soya Atas boven in de bergen.
Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op Ambon stad en de baai.

Banda eilanden
De Banda eilanden zijn een onderdeel van het Molukse Archipel. Deze vulkanische eilandjes zijn een walhalla voor duikers en snorkelaars. Het ene koraalrif is nog prachtiger dan het andere. De paradijselijke stranden zijn adembenemend. Op het hoofdeiland Bandanaira vind je oude forten, oud Hollandse koloniale huizen en karakteristieke kerkjes. Kortom een bezoek waard.

Seram
De Molukkers denken dat in Seram de roots van de Molukkers liggen. Ze noemen dit eiland dan ook Nusa Ina wat Moedereiland betekent.

Halmahera
Halmahera is het grootste eiland van de Molukse archipel. Vier schiereilanden vormen het eiland. Het landschap is zeer bergachtig, waardoor het gebied relatief dun bevolkt is. De natuur op Seram is adembenemend. Het Manusela National Park herbergt ongerepte natuur met honderden vogelsoorten.