Bromo vulkaan Java

Geniet van de meest spectaculaire zonsopgang met het mooiste vulkaanlandschap ter wereld op de achtergrond, terwijl de mist in de krater optrekt. Het weidse uitzicht op de Tengger-krater en de vulkanen Bromo, Batok en Semeru is fenomenaal en je kunt een bezoek brengen aan de tempel in de caldera.

Overnachten aan de rand van de krater is een bijzondere ervaring. Het is hier zo donker dat de hemel helemaal gevuld is met sterren.

Voor dag en dauw begint je vulkanisch avontuur. Rond een uur of vier vertrekken de jeeps in de richting van een hoger gelegen uitkijkpunt, waar vandaan je een prachtig zicht hebt op de Bromo vulkaan.

Eenmaal aangekomen klim je nog ongeveer twintig minuten omhoog naar het uitkijkpunt zelf. Het uitzicht op de Tengger-krater en de vulkanen Bromo, Batok en Semeru is fenomenaal, met name in de eerste, oranje zonnestralen. De laag in de krater hangende mistflarden gloeien ook op.

Als de zon eenmaal boven de horizon staat daal je weer af naar de jeeps. Je steekt de Zandzee over, de oude vlakke caldera van de Tengger krater, tot je bij de Bromo aankomt.

De rotsachtige omgeving lijkt wel op een maanlandschap. Vanaf de voet van Bromo klim je nog een trap van 246 treden op naar de kraterrand. De treden liggen vol met vulkanisch as.

Vanaf de smalle kraterrand kijk je in het diepe donkere kratergat van de Bromo. In het ochtendlicht zie je de rook uit de krater naar boven kringelen, een prachtig gezicht.