Baturaden heetwaterbronnen Java

Bezoek bij Baturaden (540m) de warme zwavelhoudende bronnen. Je lichaam wordt gereinigd met zuiver water uit deze bronnen. Je kunt die het beste bezoeken in de ochtend. Laat je na een korte wandeling eerst insmeren met zwavel en dan masseren. In de heetwaterbronnen word je lichaam vervolgens weer helemaal schoon gewassen. Dit gebeurt in de open lucht tussen de bergen.

Het bergdorpje zelf telt nog geen vijfduizend inwoners en ligt op de helling van de Gunung Slamet in een koele en bosrijke omgeving. In dit prachtige gebied kun je mooie wandelingen maken. Na je bezoek aan Baturaden en de heetwaterbronnen is het ook leuk om Wonosobo te bezoeken. Met zijn levendige markt is Wonosobo (900m) een prima plek voor een bezoek aan het indrukwekkende Dieng plateau (2300m).

In de caldera van de gelijknamige vulkaan staan enkele Hindoeïstische tempels. Onderweg kun je ook het Telaga Warna (gekleurd meer) en de Sikidang krater bezoeken. Een bezoekje aan de centraal gelegen Alun-Alun in Wonosobo is ook de moeite waard. Op dit plein verzamelen zich de bewoners van Wonosobo, net als de studenten van de scholen in de buurt. De nachten kunnen fris zijn dus een lekkere trui of fleece is hier geen overbodige luxe.