Makassar, gelegen op Sulawesi, doe je niet zomaar aan. De meeste reizigers hebben uberhaupt nog nooit van deze bestemming gehoord. Wat kun je er doen en waarom zou je er heen vliegen?

De hoofdstad van Zuid-Sulawesi op het eiland Sulawesi. Met ruim 1 miljoen inwoners is Makassar één van de grootste steden van de Republiek Indonesië. Tevens fungeert deze stad als belangrijk handelsknooppunt. Het centrum van de stad ligt rondom het Fort Rotterdam, vroegere handelsplaats van specerijen, hout en katoen. Verder bevinden zich er tal van andere bezienswaardigheden. Door de vele wandelpaden biedt de stad de gelegenheid om het te voet te verkennen. De ideale ligging van de stad kenmerkt zich door de frisse zeewinden. Hierdoor is het een stuk minder broeierig dan in de andere Indonesische steden. Het merendeel van de lokale bevolking is Moslim, de Westerse invloeden ziet men steeds meer terug in deze stad.


Makassar is de toegangspoort tot Sulawesi. Ook in deze stad zie en hoor je overal druk claxonerende brommers, een chaotisch tafereel. Koloniale gebouwen wisselen zich af met beton. Makassar heeft een Hollands verleden. Kenmerken uit koloniale verleden zijn in deze stad duidelijk terug te vinden. Vanuit je hotel richting de boulevard ligt Fort Rotterdam. Deze oude vesting is nu een museum over de Toraja cultuur. De boulevard geeft ontspanning in de hectiek. de markt toont een schouwspel waar je geboeid de gehele dag naar zou kunnen kijken.

Goedkope vliegtickets Makassar vind je hieronder. Of je nu vanuit Nederland, Belgie of vanuit Jakarta vliegt, je vind deze in de zoekmachine.

Bezienswaardigheden Sulawesi
Wie vliegt naar Makassar zal een bezoek brengen aan de oude Toraja bevolking. Centraal in Sulawesi ligt het gebied van de Tana Toraja’s. Deze bevolkingsgroep leeft traditioneel volgens gewoonten en rituelen zoals die al honderden jaren aanwezig zijn. Ontdek de indrukwekkende rotsgraven en het leven op het platteland.