Badavallei Sulawesi

De Badavallei is een unieke plek op Sulawesi. Het heeft een golvend savannelandschap met gigantische 2500 jaar oude megalieten verspreid over de vallei.

De gigantische 2500 jaar oude megalieten liggen verspreid over rijstvelden en tussen dorpen in de Badavallei. Waar ze vandaan komen is nog steeds een groot raadsel.

Archeologen weten weinig over stenen structuren, waarin afbeeldingen zijn gekerfd van dierlijke en menselijke en figuren. Wellicht doen ze je denken aan de beelden op Paaseiland, maar de mysterieuze stenen in de Badavallei zijn veel stuk minder bekend.

Bij de Badavallei ligt het prachtige Lore Lindu Nationaal Park. Dit park staat bekend om haar overweldigende fauna. Naast de gigantische kleurrijke vlinders, kun je er babiroessa’s, berganoa’s, bergbuffels en spookdiertjes tegenkomen.

Lore Lindu is rijk aan verschillende soorten landschappen, van regenwouden in de lagere gebieden tot sub-alpine flora boven de 2000 meter. Er zijn diverse wandelpaden te vinden die met of zonder kunt betreden.