Gili Air

Gili Air is het kleinste eiland van de Gili’s en wordt omzoomd door kleurrijke koraalriffen en een azuurblauwe zee. Vanwege zijn ligging kiezen reizigers voor Gili Air vanwege de rust, het witte zandstrand en de azuurblauwe zee. Een waar Indonesisch paradijsje!

Wat te doen op Gili Air

Gemotoriseerd vervoer is op dit eilandje niet toegestaan. Je bent dus aangewezen op de ‘cidomos’ (paard en wagen). Of je huurt een mountainbike – net zo leuk.

Lees in de schaduw van een palmboom een goed boek. Je kunt je ook opgeven voor een duikcursus. Schildpadden en anemoonvisjes worden hier met regelmaat gespot. Snorkelen kun je zelfstandig doen, maar pas wel op voor de stroming die soms sterk kan zijn.

Een wandeling rondom het eiland duurt ongeveer drie uur. Neem iets te eten en genoeg te drinken mee en ga picknicken op een van Gili Airs paradijselijke stranden. Zo kan je een blik werpen op alle windrichtingen.

Het nachtleven valt niet te vergelijken met dat van grote broer Gili Trawangan. Hier drink je een biertje of een cocktail in een lokale restaurantje, waar je later aanschuift voor de barbecue.