Bali kent een tropisch klimaat met twee seizoenen. Een droog seizoen en een regen seizoen (moesson). Het droge seizoen loopt van april t/m oktober.
De moesson is tussen november en maart. Ondanks het regenseizoen is er nog voldoende tijd voor de zon om door te breken en er een aangename dag van te maken. Dus ook tijdens het rustige laagseizoen is het prima om naar Bali op vakantie te gaan. Vaak regent het aan het einde van de dag of is er een plaatselijke buitje. De temperatuur in het hoogseizoen is tussen de 30 en 35 graden. In het laagseizoen komt de temperatuur niet lager dan 25 graden.

Bloei en groene rijstvelden Bali
Het gehele jaar zijn er bloemen te vinden en wordt er rijst verbouwd. Net na de moesson, dus in april is de natuur op Bali op z’n mooist. De rijstvelden zijn op z’n groenst en overal zie en ruik je de meest prachtige bloemen. Het landschap met haar rijstterrassen zijn spectaculair. Met name in de omgeving van Ubud en in het Noordoosten bij Candidasa is het een prachtig gezicht en kun je de meest mooie foto’s maken.